Waarderende gemeenteopbouw werkt!

Landelijke werkdag

Waarderende Gemeenteopbouw werkt!
Om dat te laten zien organiseert MET ANDERE OGEN, specialisten waarderende gemeenteopbouw, een inspirerende werkdag voor iedereen die leiding geeft aan een lokale geloofsgemeenschap. Op zaterdag 14 november laten we zien wat waarderend actieonderzoek in lokale kerken teweegbrengt. In 2013 verscheen het boek Goede wijn. Waarderende gemeenteopbouw van Jan Hendriks. Sinds die tijd zijn we vele goede ervaringen verder. Op deze werkdag staat de opgedane praktijk centraal, samen met een theologische reflectie daarop. Vrijwilligers en professionals die ernaar verlangen om op een positieve manier te werken aan nieuwe perspectieven voor hun gemeente of parochie zijn van harte welkom!

Programma

Ochtend
In het morgenprogramma horen we één van de vele praktijkverhalen van een gemeente die we de afgelopen jaren hebben begeleid. Hoe werkt waarderende gemeenteopbouw en wat levert het een geloofsgemeenschap op? Aansluitend gaat dr. Jos Moons SJ (Tilburg University, KU Leuven) in op de theologische lijnen die in deze werkwijze zichtbaar worden.

Middag
’s Middags zijn er workshops voor ‘beginners’ en voor ‘gevorderden’.
Tijdens de dag zal Mark de Jager, de Jonge Theoloog des Vaderlands, enkele malen zijn licht laten schijnen op waarderende gemeenteopbouw, in gesprek met de deelnemers. Welke krans krijgt Goede Wijn? Welke potentie zien zij voor de lokale kerken?

Praktisch
De dag vindt plaats op zaterdag 14 november van 10.00 – 15.30 uur in het Kruispunt in Amersfoort Vathorst. De dag wordt georganiseerd door MET ANDERE OGEN, specialisten waarderende gemeenteopbouw.
Voor meer informatie over het programma en aanmelding kijk op: www.met-andere-ogen.nl

MET ANDERE OGEN
specialisten waarderende gemeenteopbouw
T: 06 22738215 (Els Deenen) en 06 48111162 (Else Roza)