Vacature opbouwwerker

GEZOCHT: KERKELIJK OPBOUWWERKER M/V (1 FTE) MET GROOT ORGANISATIE- EN COMMUNICATIETALENT

De Protestantse Gemeente Rivierenland Oost is op 1 mei ontstaan uit drie zelfstandige PKN-gemeenten: Beuningen-Winssen, Druten en Wijchen-Leur-Batenburg. Voor deze nieuwe gemeente zoeken we een ervaren (kerkelijk) opbouwwerker. U werkt in een team met twee predikanten, een pastoraal kerkelijk werker en een diaconaal opbouwwerker. Dit team zal in nauw overleg met elkaar én met de kerkenraad de fusiegemeente helpen bij de verdere opbouw naar een toekomstbestendige levendige geloofsgemeenschap.

Werkzaamheden:

De (kerkelijk) opbouwwerker krijgt de taak om de fusiegemeente te (her)organiseren op basis van de nieuwe plaatselijke regeling en het beleidsplan. Van belang is dat de opbouwwerker luistert naar de behoeften die onder gemeenteleden een rol spelen, die behoeften kan omzetten in aansprekende activiteiten en bijeenkomsten voor jong en oud.

De (kerkelijk) opbouwwerker helpt gemeenteleden bij het vinden van een vertrouwde kerkelijke basis en tegelijkertijd ontwikkelt hij/zij een actief en levendig netwerk van samenwerkingsverbanden. Dit kan gerealiseerd worden door voort te borduren op al goed functionerende samenwerkingen binnen en buiten de kerk, maar ook door het zoeken naar nieuwe vormen en verbanden.

Naast het (her)inrichten van de nieuwe gemeente is de (kerkelijk) opbouwwerker ook verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie. Hieronder vallen in elk geval de zorg voor de zondagsbrieven en het bij- en onderhouden van de website van onze gemeente.

Voor de functie van (kerkelijk) opbouwwerker m/v zoeken we iemand die beschikt over:
Relevante werkervaring in opbouwwerk of in een vergelijkbare, beleidsmatige functie;
Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
Ervaring in het gebruik en inzetten van traditionele én moderne communicatiekanalen;
HBO-denk en –werkniveau.

Daarnaast zoeken we iemand die:
Bekend is met de handel en wandel binnen de Protestantse Kerk in Nederland
Zich aangesproken voelt tot de regio Maas en Waal en haar bewoners;
Bereid is om ook ’s avonds en in het weekend te werken.

Wij bieden:
Een voltijds dienstverband voor de duur van vier jaar;
Werken in een enthousiast team van professionals;
Een groot aantal gemotiveerde vrijwilligers ter ondersteuning;
Een werkplek in een van onze kerkelijke gebouwen;
Salariëring conform de landelijke regeling kerkelijk medewerkers.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Mariecke Schipper (06-24181117) of door onze website te bezoeken: www.pkn.rivierenlandoost.nl

Spreekt het u aan om vanuit een oude situatie een nieuwe organisatie op te bouwen, dan zien wij uw motivatie met cv uiterlijk voor 20 september tegemoet: stuur deze naar beroepingscommissiepgro@gmail.com. Gesprekken vinden op zaterdag 28 september of 5 oktober plaats.