Dorpskerkenbeweging

24 september 2018. Een wachtrij voor de kerk in het dorp Maarn en een even lange wachtlijst: lancering van het platform dorpskerkenbeweging, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland. Bedoeld als een ontmoetingsplek waar dorpskerken zoeken naar nieuwe manieren om zichtbaar te zijn in de dorpsgemeenschap en elkaar kunnen inspireren en motiveren. Een beweging die van onderop moet groeien, ondersteund door drie dorpskerkenadviseurs: Jolanda Tuma, Betsy Nobel en Mathilde Meulensteen. En geco√∂rdineerd door projectleider Jacobine Gelderloos, die op deze eerste kerkendag de publiekversie van haar proefschrift presenteerde: ‘Sporen van God in het dorp’ (Boekencentrum). Belangstelling: neem een (gratis) abonnement op de digitale Nieuwsbrief via de website www.dorpskerkenbeweging.nl, waarop best practices en praktische werkvormen te vinden (zullen) zijn.